Living the Vegan Lifestyle

Οι σημαντικές πληροφορίες για να γίνει κανείς βέγκαν

Ο Βεγκανισμός δεν είναι τελείως νέος, αλλά εμφανίζεται με έναν τρόπο που δεν έχει κανείς δει πριν. Ο αριθμός των αυτοπροσδιοριζόμενων βέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 350% την τελευταία δεκαετία, και τα πράγματα είναι ακόμη περισσότερο εντυπωσιακά πέρα από τον Ατλαντικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το ποσοστό σκαρφάλωσε στο 600% ανάμεσα στο 2014 και το 2017.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό κανείς να κοιτάξει τη συνολική εικόνα. Αυτή η μεγάλη άνοδος σημαίνει ότι το 7% σε αντίθεση με το 1% των βορειοαμερικανών επιλέγει έναν τρόπο ζωής που είναι τελείως βέγκαν, ένα ποσοστό που ακόμα δεν είναι σε κανένα μέρος κοντά στην πλειοψηφία.. Όμως για τους ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτόν τον τρόπο ζωής, είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Γιατί να Επιλέξω να είμαι Βέγκαν;

Οι 3 βασικοί λόγοι για να επιλέξει κανείς αυτό τον τρόπο διατροφής φαίνεται είναι η άποψη που λέει ότι είναι πιο υγιεινός, ότι είναι καλύτερος για το περιβάλλον και ότι η αγριότητα προς τα ζώα είναι πολύ συνηθισμένη στη βιομηχανία τροφίμων. Δεν υπάρχει χοληστερόλη και πολλές φυτικές ίνες στα φυτά, και μερικές μελέτες τώρα δείχνουν ότι μπορείτε να πάρετε όλες τις πρωτεΐνες που ο άνθρωπος χρειάζεται από τα φυτά.

Η διεκδίκηση γης για τη γεωργία έχει γίνει για πολύ καιρό καταστροφική για τα φυσικά οικοσυστήματα και τα είδη, ενώ η τεράστια παγκόσμια μόλυνση των αγελάδων ανεβάζει τα επίπεδα του μεθανίου μας σε τρομακτικά σε τρομακτικά επίπεδα. Όταν προσθέτετε το γεγονός ότι οι γαλακτοκομικές βιομηχανίες και οι βιομηχανίες κρέατος είναι γεμάτες από τα πιο σοκαριστικά παραδείγματα αγριότητας κατά των ζώων, από τα πουλερικά σε συστοιχίες κλωβών εκτροφής ως την εκτροφή μόσχων προς πάχυνση χωρίς να τα αφήνουν να κουνηθούν, η τάση προς αυτόν τον τρόπο ζωής γίνεται ακόμα πιο κατανοητή.

Πόσο Εύκολο είναι να είναι κανείς Βέγκαν;

Ο απολαυστικός βέγκαν τρόπος διατροφής θέλει προσπάθεια. Θα πρέπει να είστε δημιουργικοί με τα συστατικά, και να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σας για την προετοιμασία των γευμάτων σας. Μανιτάρια σαν μπριζόλες υγιεινά λαχανικά που δεν γίνονται βαρετά απαιτούν κάποια αφοσίωση εκ μέρους σας, αν και αυτό σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ. Όσο η ιδέα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο φιλοξενούν αυτούς τους πελάτες με πιάτα βέγκαν στα μενού τους.

Τα ειδικά εστιατόρια που γιορτάζουν το βεγκανισμό γίνονται επίσης πιο πολλά, μαζί με εκείνα που είναι αφοσιωμένα στην τοπική γεωργία και σε άλλες ηθικές αποφάσεις. Η εταιρεία Beyond Meat που φτιάχνει το Beyond Burger αναδημιουργεί ζωικά μπιφτέκια με φυτά εντυπωσιακά επιτυχημένα, και υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα που κάνουν τη μαγιονέζα, τη σάλτσα ψαριού, τα λουκάνικα και σχεδόν οτιδήποτε άλλο να βρίσκονται σε μια βέγκαν δίαιτα.

Ο Βεγκανισμός είναι Ακόμα Μόνο Δυνατός για Προνομιούχα Άτομα

Περισσότερες διασημότητες και κορυφαίοι αθλητές γίνονται βέγκαν συνεχώς, αλλά αυτοί έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.  Σχεδόν τα πάντα είναι διαθέσιμα σε μια βέγκαν μορφή σήμερα, αλλά το κόστος τους είναι υψηλότερο, ολοκληρωμένα και με απεριόριστα έτοιμα προς παρουσίαση στο διαδίκτυο όπως το hipster. Θα μπορούσατε να είστε βέγκαν και ζείτε μόνο με ρεβίθια, αλλά αυτό φαίνεται αρκετά δυσάρεστο και είναι αρκετά ανθυγιεινό επίσης.

Αυτοί που δουλεύουν για τον ελάχιστο μισθό, η επιβιώνουν με κουπόνια αγοράς τροφίμων, απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν αυτή την απόφαση, εκτός και αν κερδίσουν αρκετά σε ένα καζίνο,  η λάβουν πολλά απροσδόκητα χρήματα που αλλάζουν την οικονομική τους κατάσταση. Μπορεί να υπάρχουν πολλά αστεία ότι οι millennials (η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα των βέγκαν) αγοράζουν αβοκάντο αντί να καταβάλλουν πληρωμές σε σπίτια, αλλά είναι αλήθεια ότι μόνο σε αυτό ξοδεύουν χρήματα και είναι το μόνο πράγμα τια το οποίο φαίνονται διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά.

Something is Better than Nothing in Veganism

Αν μια μεγάλη αλλαγή τρόπου ζωής είναι δύσκολη εξαιτίας των οικονομικών, ή η ιδέα διακοπής του κρέατος ολοκληρωτικά απλώς φαίνεται πολύ τρομακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κάνετε τίποτα. Μια δίαιτα που είναι κατά κύριο λόγο φυτική και ακόμα περιέχει μερικά κρεατικά προϊόντα θα μειώσει την επίδραση που έχετε στον πλανήτη, και είναι ακόμα καλύτερα για την υγεία σας.

Αυτό που ονομάζεται «ημιχορτοφαγία» προσελκύει μεγάλους οργανισμούς, με τη Google να προσθέτει περισσότερα φυτικά γεύματα στα μενού που σερβίρονται στο προσωπικό της.  Συγκεκριμένες σχολικές περιφέρειες στη Γαλλία και στην Αμερική κάνουν το ίδιο.

Μια Ανθρώπινη Προσέγγιση στο Φυτικό Τρόπο Διατροφής

Η ιδέα ότι μπορείτε να είστε καλύτεροι αν όχι τέλειοι και να κάνετε κάτι αν όχι τίποτα είναι σημαντική στο μοντέρνο κόσμο μας. Ακολουθώντας τη χρονική διαδρομή για υπερκάλυψη κατά τη δεκαετία του 1990 και του 2000, εστιάζει στο να γίνετε μια προσωρινή παύση όσο στο να δουλεύει κανείς σκληρά, και, ουσιαστικά στο να κάνετε κάτι καλύτερα όταν το ξέρετε καλύτερα.

Η ευέλικτη προσέγγιση για τα φυτικά τρόφιμα, για να ζήσετε την καλύτερη βέγκαν ζωή που μπορείτε  ταιριάζει στην τάση να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες συνθήκες σας. Όλα αυτά μπορεί να αποτελούν την πιο ουσιώδη ιδέα για το Instagram μεταξύ άλλων.