Τα βασικά του Pai Gow Πόκερ

Το Pai Gow είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, όπως φυσικά και το Πόκερ, τι καλύτερο λοιπόν από ένα συνδυασμό των δύο; Αυτό ακριβώς λοιπόν είναι το Pai Gow Πόκερ και πιστεύουμε πως θα το λατρέψεις.

Συνδυάζοντας στοιχεία του Πόκερ και του Κινέζικου ντόμινο Pai Gow, αυτό το παιχνίδι καρτών θα σε βάλει πραγματικά σε… σκέψεις. Πριν το δοκιμάσεις, ρίξε μία ματιά στις ακόλουθες οδηγίες.

Πως παίζεται το Pai Gow Πόκερ  

Για να ξεκινήσει ένα γύρος Pai Gow Πόκερ, κάθε παίκτης πρώτα τοποθετεί το ποντάρισμά του και λαμβάνει 7 φύλλα. Τα φύλλα πρέπει να χωριστούν σε δύο «χέρια», το «Μικρό Χέρι» αποτελείται από 2 φύλλα και το «Μεγάλο Χέρι» από 5. Όταν παίζεις με τους φίλους σου, μέχρι 7 παίκτες μπορούν να συμμετέχουν, διαδικτυακά όμως αντιμετωπίζεις μόνο τον dealer.

Στο Pai Gow Πόκερ χρησιμοποιούνται όλα τα φύλλα της τράπουλας μαζί με το μπαλαντέρ, που σημαίνει πως 39 φύλλα δεν «παίζουν» σε ένα γύρο. Αφού δεις τα φύλλα σου, αποφασίζεις πως θέλεις να τα χωρίσεις σε «Μεγάλο» και «Μικρό Χέρι», ενώ και στο online παιχνίδι ζητάς να μοιραστούν με τρόπο που εσύ θεωρείς ιδανικό. Το «Μεγάλο Χέρι» σου πρέπει πάντοτε να έχει τη μεγαλύτερη αξίας, το μπαλαντέρ φυσικά διατηρεί το ρόλο του… μπαλαντέρ. Μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα Straight Flush, ένα Flush ή μία Κέντα, έαν αυτό δεν είναι εφικτό με τα διαθέσιμα φύλλα, τότε λειτουργεί ως Άσσος.

Τα γνωστά χέρια που ισχύουν στο Πόκερ, ισχύουν κι εδώ, με τη διαφορά πως το υψηλότερο χέρι αποτελείται από 4 Άσους και το Μπαλαντέρ και είναι γνωστό ως 5 Άσοι. Το δεύτερο μεγαλύτερο χέρι είναι το Straight Flush που αποτελείται από τα φύλλα A-2-3-4-5 και ονομάζεται Wheel (Τροχός).

Αφού μοιράσεις τα φύλλα σου, τα χέρια του dealer και τα δικά σου θα αποκαλυφθούν για τη σύγκριση των «Μεγάλων» και των «Μικρών Χεριών» αντίστοιχα. Εάν και τα δύο χέρια σου είναι μεγαλύτερα του dealer κερδίζεις την παρτίδα, ενώ αν και τα δύο είναι μικρότερα χάνεις. Εάν 1 από τα χέρια σου κερδίζει και το άλλο χάνει ή είναι ισόπαλο, τότε έχουμε Push (Ισοπαλία), ενώ αν και τα δύο χάνουν ή είναι ισόπαλα, χάνεις το ποντάρισμά σου.