Οι Καλύτεροι Μαραθώνιοι για να Τρέξετε το 2018

Μαραθώνιοι για να δοκιμάσετε το 2018

Το τρέξιμο είναι ένα από τα αθλήματα με την μεγαλύτερη απήχηση στον πλανήτη. Ενώ οι μαραθώνιοι θεωρούνταν κάποτε ένα ακραίο τεστ για την αφρόκρεμα των αθλητών, σήμερα προσελκύουν χιλιάδες συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχει υπάρξει μία σημαντική αύξηση στον αριθμό των συμμετεχόντων σε μαραθωνίους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των βελτιωμένων στρατηγικών μάρκετινγκ, των οργανωμένων ομάδων φυσικής κατάστασης και του πάθους για το άθλημα. Για εκείνους στους οποίους αρέσει να δοκιμάζουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, παρουσιάζουμε μαα λίστα με τους πιο επικούς Μαραθωνίους για να τρέξετε το 2018.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, ο οποίος διοργανώνεται στις 16 Απριλίου, είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς αγώνες στον κόσμο. Μετά τις βομβιστικές επιθέσεις το 2013, ο αγώνας πλέον συμβολίζει το σθένος και την ελπίδα των δρομέων που λαμβάνουν μέρος, όπως επίσης και της πόλης που φιλοξενεί το γεγονός. Επισήμως ο παλαιότερος διαγωνιστικός μαραθώνιος, ο αγώνας ξεκινά στο Hopkinton και καταλήγει στη διάσημη Boylston street, διασχίζοντας στην πορεία μερικά από τα πιο συγκλονιστικά αστικά τοπία.

Ο Μαραθώνιος του Σινικού Τείχους

Λαμβάνοντας χώρα στα τέλη Μαΐου του 2018, ο Μαραθώνιος του Σινικού Τείχους ίσως δεν ταιριάζει στον καθένα, είναι όμως ένας αγώνας μοναδικός. Για να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό, οι δρομείς πρέπει να έχουν ακλόνητη φυσική κατάσταση και μηρούς από ατσάλι. Η πνιγηρή υγρασία δυσχεραίνει την κατάσταση και τα 5.164 περίεργα σκαλοπάτια θα κάνουν ράκους ακόμα και τους πιο έμπειρους αθλητές. Εκείνοι που τερματίζουν πρέπει να νιώθουν σαν να έχουν κερδίσει το τζακπότ σε παιχνίδια καζίνο, καθώς μετά το τελευταίο τμήμα της διαδρομής οι περισσότεροι δρομείς καταρρέουν σε δάκρυα ανακούφισης.

Ο Μαραθώνιος του Great Ocean Road

Για όσους έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Αυστραλία για τον αγώνα στα τέλη Μαΐου, ο Μαραθώνιος του Great Ocean Road είναι κάτι περισσότερο από ένας αγώνας 42 χλμ. Ακολουθώντας μία από τις πιο εμβληματικές ακτογραμμές του κόσμου, η διαδρομή είναι ένα συνονθύλευμα εντυπωσιακής ομορφιάς, στο οποίο παρεμβάλλονται εξουθενωτικές ανηφόρες και αχανείς ευθείες που εξαντλούν τις αντοχές. Υπάρχει επίσης η επιλογή να τρέξετε 3 χλμ. επιπλέον για την πλήρη διαδρομή που καταλήγει στο Apollo Bay.

 O Mαραθώνιος στο Μονοπάτι των Ίνκας προς το Μάτσου Πίτσου

Η πεζοπορία στο Μονοπάτι των Ίνκας έχει εμφανιστεί στη λίστα με τις επιθυμίες κάθε ταξιδιώτη του καναπέ. Για εκείνους που όντως πηγαίνουν και λαμβάνουν μέρος, είναι μια εμπειρία που τους αλλάζει τη ζωή. Η μετατροπή αυτής της εμβληματικής διαδρομής σε έναν από τους πιο δύσκολους μαραθώνιους στην υφήλιο πρέπει είναι το πνευματικό τέκνο μιας ιδιοφυΐας ή ενός σαδιστή. Θα διοργανωθεί τον Ιούνιο του 2018 και απευθύνεται μόνο στους ικανότερους και υγιέστερους δρομείς, αφού το μονοπάτι φθάνει στα 10.400 πόδια και ανεβαίνει στα 11.000 πριν οι δρομείς φθάσουν στην αρχαία πόλη του Μάτσου Πίτσου. Όπως και στους περισσότερους μαραθώνιους, η διαδρομή είναι το παν.

Ο Μαραθώνιος των Big Five

Εάν ταξιδέψετε στη Νότιο Αφρική, ίσως θελήσετε να συμμετάσχετε σε δύο από τους καλύτερους υπερμαραθώνιους, μεταξύ των οποίων οι Two Oceans και Comrades. Μπορεί οι δύο αυτοί αγώνες να είναι επικοί από μόνοι τους, ο πιο ξεχωριστός αγώνας όμως στη Νότιο Αφρική είναι ο Μαραθώνιος των Big Five στο Limpopo. Αυτή η διαδρομή των 42 χλμ. διασχίζει την αφρικανική σαβάνα. Χωρίς φράχτες ή άλλα εμπόδια, οι δρομείς περνούν μέσα από την άγρια ζωή, στην οποία περιλαμβάνεται το Big Five: το Λιοντάρι, η Λεοπάρδαλη, ο Βούβαλος, ο Ρινόκερος και ο Ελέφαντας. Η διαδρομή ίσως δεν είναι η πλέον τεχνικά απαιτητική, είναι όμως η πιο αξιομνημόνευτη.

Ο Μαραθώνιος Jungfrau

Λαμβάνοντας χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Μαραθώνιος Jungfrau είναι ένας από τους πιο  απαιτητικούς και θεαματικούς αγώνες στον κόσμο. Ο μαραθώνιος αυτός είναι ένας αγώνας προς την κορυφή όπου οι δρομείς ανεβαίνουν σε υψόμετρο 2.100 μέτρων πάνω από επίπεδο της θάλασσας έως στην κορυφή μιας από τις εντυπωσιακότερες οροσειρές της Ελβετίας.

Ο Μαραθώνιος των Νήσων Cayman

Προγραμματισμένος για τον Δεκέμβριο του 2018, ο Μαραθώνιος των Νήσων Cayman είναι ίσως ένας από τους πιο προσωπικούς και ιδιόρρυθμους αγώνες στον κόσμο. Ο αγώνας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος, ούτε ιδιαίτερα μεγάλος ή τεχνικά απαιτητικός. Ναι μεν ξεκινά πολύ νωρίς, στις 5 το πρωί, όμως το να περιβάλλεστε από τροπικά νερά ενώ τρέχετε δύο γύρους γύρω από μία επίπεδη διαδρομή αξίζει και με το παραπάνω την προσπάθεια. Μπορείτε ακόμα να κατευθυνθείτε προς την παραλία για μία παγωμένη μπύρα μετά τον αγώνα!

Image source:

https://pixabay.com/en/race-marathon-runners-athletes-932254/