Η Άνοδος των Φιλικών Προς Κατοικίδια Γάμων

Κορυφαία tips για έναν φιλικό προς κατοικίδια γάμο

Τα σύγχρονα ζευγάρια συχνά μετακομίζουν μαζί πριν αποφασίσουν να παντρευτούν, με αποτέλεσμα, όταν ξεκινήσουν τα σχέδια για γάμο, τα αγαπημένα τους κατοικίδια να μένουν ήδη στο σπίτι. Συνήθως πρόκειται για γάτες και σκύλους, αλλά φίδια, ιγκουάνα, πουλιά, χελώνες, γουρουνάκια—ακόμα και άλογα—μπορεί να είναι «μέλη της οικογένειας» σε αυτό το σημείο.

Τα ζευγάρια, λοιπόν, που όντως θεωρούν τα κατοικίδιά τους μέλη της οικογένειας επιθυμούν οι χνουδωτοί, φτερωτοί, φολιδωτοί ή υδρόβιοι φίλοι τους να τους ακολουθήσουν και στην τελετή του γάμου. Έτσι θα δημιουργήσουν ακόμα πιο πολύτιμες αναμνήσεις την ημέρα εκείνη, για αυτό και η ιδέα ενός φιλικού προς κατοικίδια γάμου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Εάν αυτό σας ακούγεται ως ένας ονειρεμένος γάμος, τότε να το κάνετε. Πρώτα όμως, διαβάστε 7 tips που ίσως σας φανούν χρήσιμα:

  1. Είναι Το Κατοικίδιό Σας Κατάλληλο;

Μερικοί σκύλοι, γάτες, πόνυ και άλλα κατοικίδια είναι εκ φύσεως επιδειξίες—τους αρέσει να γνωρίζουν νέα άτομα και να μαθαίνουν κόλπα για να κάνουν φιγούρα. Εάν το κατοικίδιό σας είναι ένα από αυτά, τότε κανένα πρόβλημα: έχετε έναν αξιαγάπητο φίλο για να κρατάει τις βέρες ή τις ανθοδέσμες καθώς προχωράτε στον διάδρομο προς τον βωμό.

Μερικά κατοικίδια όμως είναι υπερβολικά ντροπαλά, δεν τους αρέσει να κάνουν σόου και αποσπώνται εύκολα. Αυτό δεν είναι ένα κατοικίδιο που θα θέλατε να κυκλοφορεί χωρίς επιτήρηση την ημέρα που έχετε τόσες πολλές άλλες λεπτομέρειες να φροντίσετε.

Παρόλα αυτά, εάν το κατοικίδιό σας δεν είναι καλό στο να δίνει παραστάσεις μπροστά σε κοινό, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποκλείσετε τελείως από τον γάμο σας. Σκεφτείτε…

  1. Θα Ήταν Καλύτερο Σε Κάποιον Ρόλο Πριν Το Γάμο;

Οι φωτογραφίες των αρραβώνων, η ανακοίνωση της ημερομηνίας του γάμου και οι προσκλήσεις σας αποτελούν όλα ευκαιρίες να τραβήξετε πολλές οικογενειακές φωτογραφίες μαζί με τα κατοικίδιά σας. Όπως και με ένα bonus σε online καζίνο, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να βγείτε νικητής και, εάν το κατοικίδιό σας είναι πολύ φωτογενές αλλά μάλλον υστερεί σε κοινωνικές δεξιότητες, είναι μια πολύ καλή ιδέα να εκμεταλλευθείτε τη χαριτωμένη του παρουσία με αυτόν τον τρόπο.

  1. Πρόβα, Πρόβα, Πρόβα

Φαίνεται πολύ εύκολο στις ρομαντικές ταινίες, αφού το ζώο έχει κάνει προετοιμασία πολλών μηνών και το προσέχει ένα πλήθος εκπαιδευτών πίσω από τις κάμερες. Ελάχιστα κατοικίδια θα έχουν την ικανότητα να κρατήσουν τις βέρες ή τις ανθοδέσμες χωρίς επιτήρηση, ειδικά με όλα αυτά τα νέα πρόσωπα και τις έντονες μυρωδιές να τους αποσπούν την προσοχή.

Θα χρειαστείτε ένα λουρί και κάποιον να περπατήσει μαζί τους στον διάδρομο, καθώς και πολλές, μα πολλές πρόβες. Πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να τα πάτε τουαλέτα πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, καθώς τα κακά στον διάδρομο δεν είναι και το καλύτερο φόντο σε μία τελετή!

  1. Προσλάβετε Pet-Sitter

Πέρα από το να εξασφαλίσετε ότι το κατοικίδιό σας θα εκτελέσει τον ρόλο του σωστά, ένας/μια pet-sitter μπορεί να αναλάβει το ζώο σας όταν δεν θα το χρειάζεστε και να φροντίσει για όλες του τις ανάγκες—φαγητό, νερό, ξεκούραση—όσο εσείς θα είστε απασχολημένοι με πιο σημαντικές λεπτομέρειες. Μπορούν επίσης να προσέξουν ώστε το κατοικίδιό σας να μην λερωθεί και προσθέσει μερικές ακόμα πινελιές στο νυφικό σας.

  1. Συνεννοηθείτε Με Τους Διαχειριστές Του Χώρου Και Της Δεξίωσης

Εάν σχεδιάζετε έναν φιλικό προς κατοικίδια γάμο, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε όταν ψάχνετε χώρους δεξιώσεων είναι η πολιτική τους όσον αφορά στα ζώα. Μόλις βρείτε έναν χώρο δεξιώσεων στον οποίον δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει όλα τα συμβαλλόμενα μέρη—από τους υπεύθυνους τροφοδοσίας έως τον/ην φωτογράφο—και πως ούτε εκείνοι έχουν κάποιο θέμα.

  1. Ενημερώστε Τους Καλεσμένους

Δεν είναι όλοι λάτρεις των ζώων, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχουν προκαθορισμένοι χώροι χωρίς κατοικίδια. Έτσι οι καλεσμένοι δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για μία ξαφνική συνάντηση με ζωάκια αλλά θα μπορούν να απολαύσουν την ημέρα αυτή χωρίς άγχος.

Ορισμένα άτομα έχουν επίσης αλλεργίες, επομένως πρέπει να ενημερώσετε τους καλεσμένους μέσω τον προσκλήσεων ότι θα υπάρχουν ζώα στον χώρο, όπως επίσης και τι είδους είναι.

  1. Εξασφαλίστε Ότι Τα Κατοικίδια Σας Θα Ξεκουραστούν

Κάτι ακόμα που πρέπει να ελέγξετε για να είστε σίγουροι ότι ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει κατοικίδια είναι τι εγκαταστάσεις παρέχει ώστε τα κατοικίδιά σας να απολαύσουν μερικές στιγμές ηρεμίας. Εάν η νύφη και ο γαμπρός πρόκειται να καταφθάσουν πάνω σε άλογα τα οποία μετά θα επιστρέψουν στον στάβλο, τότε κανένα πρόβλημα.

Όμως οι γάτες, οι σκύλοι και άλλα μικρά κατοικίδια μπορεί να αγχωθούν σε μη οικεία περιβάλλοντα μακριά από το σπίτι, ειδικά εάν είναι εκτεθειμένα σε θόρυβο και έξαρση για πολλές ώρες. Θα χρειαστεί να βρείτε έναν ήσυχο χώρο με φαγητό, νερό και παιχνίδια, καθώς επίσης και άνετα καλάθια για έναν ελαφρύ ύπνο, όπου ο/η pet-sitter σας θα μπορεί να οδηγήσει τα ζώα για ένα διάλειμμα όταν δεν θα τα χρειάζεστε πλέον στους εορτασμούς.

Το καλύτερο όταν έχετε κατοικίδια σε έναν γάμο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεθύσουν ή να βγάλουν κάποιον αμήχανο λόγο. Πρέπει όμως να τα φροντίσετε και αυτά—ελπίζουμε ότι tips μας θα σας βοηθήσουν.